1.11.2019

30-Day Song Challenge, Day 5: A song that needs to be played loud

Aloitin roller derbyn pelaamisen joulukuussa 2010. Silloin moni asia oli toisin ja maailma, myös se meidän kuplamme ulkopuolinen, oli aika eri asennossa kuin nykyään.

Tarja Halonen oli vielä Suomen presidentti ja Barack Obama USA:n. Moni muukin asia oli vielä melko toiveikkaalla tolalla, Instagramkin oli vasta avattu eikä vielä ihan pilalla kuten nykyään.

Derbyssä oli ne kuuluisat minor-penaltyt, gear checkit ja minuutin rankut ja tuhat muuta omituista juttua. Pelejä oli ollut julkisesti nähtävillä vasta niin niukalti, että jokaisen pelin alussa vedettiin niin kutsuttu demojami, jossa kerrattiin lajin keskeisimmät pointit hitaasti ja juontajan rautalangoittaessa tapahtumia. Se oli joka kerta yhtä lystikästä, enkä tiedä auttoiko se lopulta edes oikeastaan katsojia.

Siihen maailman aikaan oli myös tapana, että ennen demojamiakaan vedettiin skate out. Joillakin joukkueilla oli näihin suunniteltuna oikein koreografiatkin, mutta me muut vain luistelimme täysillä ympäri rataa oman introbiisimme soidessa ja riehuimme koko pelijännityksen tuoman adrenaliinimme voimalla. Pelin loputtua läpsykierroksella soi jälleen voittaneen jengin kappale, ja muistanpa eräänkin kerran nieleskelleeni kyyneleitä kaikki ihokarvat tanassa Electric Sixin Gay Barin jytkiessä kajareista.

Että siitäpä, aurinkoinen Halloween-perjantai kutsuu just sua bailaamaan! Väännä volat ylös ja anna mun viedä sut homobaariin, -baariin, -baariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi veikkosella!