10.10.2019

30-Day Song Challenge - Day 26

Joskus vuosituhannen alkupuoliskolla kuuman blogihuuman aikaan erilaiset haasteet olivat bloggailun suola. Muistan silloin tehneeni erään biisihaasteen - siitä on nyt kulunut jo niin kauan aikaa, etten itsekään enää muista silloin valitsemiani biisejä. Voin siis kaikin mokomin käyttää ne uudestaan ja esitellä ne aivan tuoreina oivalluksina nyt.

Toki myös tehtävänanto on eri (ja minäkin olen). Tähän tämänkertaiseen törmäsin Facebookissa ja vaikka muistan nähneeni saman haasteen pyörimässä oman somekuplani sisällä kai noin vuosi sitten viimeksi, jostain syystä nyt se osui johonkin tohkeushermoon ja tunsin pakottavaa tarvetta ryhtyä tuumasta toimeen.

Yllättävän vaikeaa on valita sellaisia biisejä, joihin itse on vilpittä kiinnittynyt syystä tai toisesta, ja välttää sellaista typerää pseudopätemistä ja "oikeiden" biisivalintojen valokeilassa paistattelua. Yritän tosi kovasti olla rehti ja suoraselkäinen, vaikka se sitten tarkoittaisikin noloja ja yleensä pikemminkin vain oman pimennetyn makuuhuoneen uumenissa salaa, kuulokkeilla ja peiton alla kuunneltavia kalkatuksia (LOL ikään kuin se voisi tarkoittaa muka jotain muutakin).

Tässä siis ensin haaste kokonaisuudessaan sekä disclaimerit: tuskin postaan biisiä päivässä, enkä todellakaan tee tätä järjestyksessä. Saattaa myös olla, että joinain päivinä en pysty valitsemaan ja postaankin vaikka kaksi biisiä yhden asemesta.
Mutta tässä siis koko homman runko:

1. A song you like with a colour in the title.
2. A song you like with a number in the title
3. A song that reminds you of summertime
4. A song that reminds you of someone you'd rather forget
5. A song that needs to be played loud
6. A song that makes you want to dance
7. A song to drive to
8. A song about drugs or alcohol
9. A song that makes you happy
10. A song that makes you sad
11. A song you never get tired of
12. A song from your preteen years
13. A song you like from the 70s
14. A song you'd love to be played at your wedding
15. A song that you like that's a cover by another artist
16. A song that's a classic favourite
17. A song you'd sing a duet with someone on karaoke
18. A song from the year you were born
19. A song that makes you think about life
20. A song that has many meanings to you
21. A song you like with a person's name in the title
22. A song that moves you forward
23. A song you think everyone should listen to
24. A song by a band you wish were still together
25. A song you like by an artist no longer living
26. A song that makes you want to fall in love
27. A song that breaks your heart
28. A song by an artist whose voice you love
29. A song you remember from your childhood
30. A song that reminds you of yourself

Monethan näistä ovat aivan käsittämättömän korneja, a song that makes you think about life, oikeasti nyt hei. Osa on myös sangen monitulkintaisia ja siinä ehkä osittain piileekin koko haasteen hienous: että voi itse valita näkökulmansa ja räiskiä sieltä, eikä kukaan voi tulla sanomaan että väärin meni, nolla pistettä.
Mitäpä tässä siis enää aikailemaan!

Aloitan kohdasta 26 koska voin: A song that makes you want to fall in love. Haluaisin rakastua, jotta voisin soittaa ja siteerata The Nationalin Slow Show'ta tuolle sydämeni valitulle:

I wanna hurry home to you
Put on a slow, dumb show for you
To crack you up

Kerran muuan ystäväni esitti niin osuvan luonnehdinnan rakkauden ja himon välisestä yhteydestä, että olen sen koomin siteerannut sitä innokkaasti aina tilaisuuden tullen, ja usein myös ihan muutenkin vain: jos ei naurata, ei paneta. Tämä, rakkaat kanssaeläjät, on totta jos jokin tässä maailmassa ylipäänsä totta on. Kaikkein parasta on tietysti se sellainen kahdenkeskinen tyhmäily, ne omat pienen sisäpiirin jutut, jotka naurattavat vain teitä kahta eikä niitä muille oikein viitsi edes sanoa ääneen. Koska kuten kaikki koskaan toista ihmistä aidosti lähellä olleet tietävät, upeinta ja kammottavinta ihmissuhteelle antautumisessahan on se kohta, jossa tohtii esiintyä aivan paljaana, kertoa kaikki pelottavimmat ja älyttömimmät juttunsa ja luottaa ettei se toinen oitis riennä säikähtäneenä pakosalle.

Biisi kiteyttää mielestäni erinomaisesti sen, miltä tuntuu kun maailma on vinossa ja omituinen ja itse aina vähän epäsopiva, ja kuitenkin siinä samaisessa maailmassa on joku, jonka luona on koti, ja miten millään muulla ei oikeastaan ole edes merkitystä.

You know I dreamed about you
For twenty-nine years before I saw you
You know I dreamed about you
I missed you for, for twenty-nine years

Matt Beringerin syvä ja merkillisen lakoninen ääni toteamassa nämä rivit on oikeastaan minulle täydellinen auditiivinen kuva romanttisesta rakkaudesta.
Sisällölle vetää vertoja minun mielessäni lähinnä Kings of Leonin Cold Desertin rivi hand over your heart / let's go home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi veikkosella!